ÚJDONSÁG!

Változások a kenőanyagok forgalmazásában :


2014 január 1-től a kenőanyagok bekerültek a jövedéki engedélyes termékek körébe, ezért jelentős változások történtek a kenőanyagok kereskedelmében.

2014 január 1-től minden nagykereskedőnek jövedéki engedéllyel kell rendelkeznie, míg a kiskereskedelmet bonyolító cégeknek erre továbbra sincs szükségük.

  • Nagykereskedelemnek minősül az, amikor nem végfelhasználó részére történik a kenőanyagok továbbértékesítése. Ebben az esetben kötelező a jövedéki engedély megléte.

  • Kiskereskedelemnek minősül az, ha a kenőanyagok értékesítése végfelhasználók részére történik.

    Ilyen kiskereskedők jellemzően az autó és motorosboltok, vagy minden olyan vállalkozás, akik nem szolgáltatás keretein belül értékesítik tovább a kenőanyagokat! Őket a törvény a „ nem jövedéki engedélyes kereskedő ” kategóriába sorolja, amire érvényes szabály, hogy nem vásárolhat kenőanyagot készpénzre, valamint a működési engedélyükben szerepelnie kell a kenőanyagok kiskereskedelmének.

  • Végfelhasználónak minősül, aki a kenőanyagokat saját részre használja fel, vagy szerviz is, aki olajcserét végez, és az olajcseréhez a kenőanyagot, munkadíjjal együtt, mint szerviz tevékenységet számlázza ki. (A végfelhasználók továbbra is vásárolhatnak készpénzzel.)

A Kéli-Ker Kereskedelmi Kft. (Nagyvas on-line motorosbolt) minden partnerét végfelhasználóként kezeli, amit számláinkon fel is tűntetünk!

Bármilyen észrevétel esetén, vagy ha valamit hozzáírnál, esetleg valamit hibásan írtunk, jelezd felénk levélben!
Nagyvas on-line motorosbolt